wie }

GROEP VAN ZES van 1 juli 2016 tot 31 december 2016

Suzan Schuttelaar, Paul Daelmans, Jos van der Biezen, Liesbeth de Jong, Matthé van Oostrom, Arjenne Vossepoel.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


GROEP VAN ZES van 1 augustus 2015 tot 1 juli 2016
Jaap van den Berg, Henri Boere, Paul Daelmans, Mieke de Haan, Suzan Schuttelaar en Ruben van Veen.


Jaap van den Berg

Bij het maken van beeld maakt hij voornamelijk gebruik van fotografie en film. In de Jeruzalem Kapel zal Jaap samen met Henri Boere zoeken naar beeld ‘Te midden van goed en kwaad’. In de maand oktober is het resultaat te zien in expositieruimte Roodbol, Achter de Kerk 13 te Gouda. Daarnaast is Jaap als gastcurator verbonden aan Museum Gouda. De multimedia tentoonstelling "Waarom gaat het goed in je leven?", zal in het najaar van 2016 te zien zijn in het Museum. Naast deze activiteiten in de Kapel werkt hij ook aan documentaire foto- en film opdrachten.

Henri Boere

Henri Boere (Waddinxveen 1957) studeerde aan de KABK in Den Haag.
Sinds november 2009 maakt hij als museumkunstenaar voor Museum Gouda '[Sic] de Binnenkrant van Museum Gouda'. Regelmatig verschijnen edities, die alleen in Museum Gouda te zien en te lezen zijn.
www.halfgouda.nl

Paul Daelmans

"Al lange tijd heeft mijn werk meer een verhalend karakter.
Daarvoor was het uitsluitend beeldend.
Beeldend in de vorm van tekeningen die werden uitgevoerd met houtskool gemengd met zwarte inkt.
Het geeft een fijne structuur, vaak in de vorm van lijnen die grillig zijn met stip-achtige vlekken die zich harmoniëren tot een organisch geheel.
Met hetzelfde karakter heb ik ook pentekeningen en schilderijen vervaardigd.
Hiermede communiceerde ik naar de beschouwer.
Maar dit bleek voor mij achteraf niet genoeg te zijn.
De behoefte was na lange tijd gegroeid om het verhaal te doen ..........of beter gezegd............een verhaal te maken, gebaseerd op persoonlijke belevenissen en ideaal beelden.
Dit in een decor van een prachtige natuur.
O.a. sferen van een zonnige nevelige september-zomer........Een besneeuwde heldere winterdag in januari , of een winderige herfstmorgen met opengescheurde wolken, waar de maan zo nu en dan "kiekeboe" speelt met de beschouwer.
Het ideaalbeeld heeft een land nodig.
In de bestaande wereld kan dit nauwelijks een plaats hebben.
Het is een land dat ik de naam gaf  "Teheralandu Cahana " (Nu : " Terra Cahaëna ")
Ga het dus niet opzoeken in de atlas of op de globe.
U zult tevergeefs zoeken.
"Terra Cahaëna" is een gebied dat in m'n hoofd zit.
Ik geef het vorm in mijn hedendaagse kunstuitingen."
www.teheralandu-cahana.nl

Mieke de Haan

Mieke de haan schildert en tekent en is geïnteresseerd in onzichtbare processen en verhoudingen, in het verleden dat meereist naar het heden, in alle bagage en ballast die mensen en situaties met zich meenemen. Ze zou zo graag op meer plekken tegelijk zijn en tegelijkertijd in meer tijden willen verkeren, dat ze het perspectief naar haar hand zet om dat mogelijk te maken in haar werk.
De Jeruzalem Kapel lijkt haar bij uitstek de plek om de echo van de tijd te vangen. Ze ziet werken in deze ruimte als een kans om tussen de andere kunstenaars door te zwerven, om zo het andere en onverwachte te ontmoeten. Ze wil reageren op gevonden verhalen van nu en voorbije eeuwen en hoopt verrijkt te worden door het samen werken.
www.miekedehaan.nl
mieke op facebook
mieke op twitter

Suzan Schuttelaar

Suzan Schuttelaar (Gouda 1974) studeerde af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling tekenen en schilderen. Zij specialiseerde zich in het schilderen van mensen, zowel in haar vrije werk als in opdracht.
 “In ieder werk probeer ik een verhaal te vertellen. Meestal met een autobiografische inslag. Een emotioneel moment of gedachte, vertaald in verf op doek,” zegt zij.
 In 2001 won Schuttelaar een stimuleringsprijs van de gemeente Zoetermeer. In 2012 de publieksprijs van de Salon 2012 van Museum Gouda.
www.suzanschuttelaar.com
suzan op facebook

Ruben van Veen

Ruben van Veen maakt tekeningen, schilderijen en werken op strokarton in een figuratief intuïtieve werkwijze. Het leidend thema is de mens en de complexe verhouding van mensen tot elkaar. Zijn werk gaat over verlangens en angsten en geeft de dunne scheidslijn aan tussen verleiden en afstoten, harmonie en conflict, tederheid en gevecht. 
Zonder vooropgezet plan duikt hij een tekening binnen. Dan verschijnt er altijd weer een mensfiguur. Veelal vergezeld met een dier, een vrucht,  een alledaags voorwerp. Deze combinatie van beelden lijken dicht bij de realiteit te liggen, maar geven ook een kijkje in een bizarre wereld. Niet zonder enige ironie verbeeld hij het raadselachtige van het leven en is hij op zoek naar een voortdurend wisselend schoonheidsideaal.
www.rubenvanveen.com

Paul, Henri, Mieke, Ruben, Jaap en Suzan
(foto: Jaap van den Berg)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten